(Wix-Logo) Create a site!
100s of templates
No coding needed
Start now >>

Interviu dat pentru 121.ro -

Marinei Râșnoveanu

"Viitorul nu se cumpara si nu se negociaza ca la piata.'


N-ai zice ca randurile de mai sus apartin unei persoane care in urma unui eveniment din trecut a capatat asa numita ESP – perceptie extrasenzoriala. Alina Neagu (fondator al revistei 'Normal despre paranormal') caci despre ea este vorba, a trecut la varsta de 24 de ani printr-o experienta traumatizanta ce a aruncat-o pentru cateva minute in moarte clinica. De atunci, a dobandit atat capacitati ce ii permit sa vada franturi din viitor, cat si o intuitie fina prin care are acces la o forma inalta de cunoastere. A trecut, timp de 10 ani, prin mai multe etape si a incercat sa gaseasca modalitatea cea mai potrivita prin care sa isi ajute semenii. Nu s-a erijat in 'clarvazatoarea de serviciu', ci doar a venit in sprijinul celor care au simtit la un moment dat 'nevoia unui mesager trimis de destin'.
de Marina Rasnoveanu


Cu toate ca in strainatate studiile in domeniu arata ca multi dintre cei care au trecut prin NDE – Near Death Experience – au dezvoltat capacitati extrasenzoriale, nu vom face aici referire la aparitiile televizate ale Alinei Neagu sau la previziunile ei, in mare parte confirmate. Am rugat-o sa ne vorbeasca in interviul urmator despre modul ei de a vedea si de a trai viata, despre blogul http://despreparanormal.blogspot.com/ si despre revista ei, Normal despre Paranormal, pe care le considera mult mai cuprinzatoare si de ajutor.
M.R.: Cum te-a schimbat acea experienta de la 24 de ani si cum ai ales sa folosesti acest dar de care multi s-ar fi speriat si de care, poate, ar fi abuzat?
Alina Neagu: M-a schimbat radical. M-a transformat dintr-un om limitat spiritual, intr-o fiinta cu aspiratii catre binele si intelepciunea divina. N-am fost asa de inteleapta pe parcursul celor 11 ani... cand descoperi, hai sa spunem o noua cale de cunoastere si nu un dar, esti ca un sugar care isi descopera prima data degetele... nu prea stie ce sa faca cu ele. Acum, m-am mai maturizat.
M.R.: Stiu ca de ceva timp ai ales sa nu mai faci previziuni decat in cazuri exceptionale sau in cadrul revistei. Ce te-a determinat sa iei aceasta decizie?
Alina Neagu: Autoconservarea, in parte. Genul asta de interactiune ma consuma energetic foarte tare. In plus, oamenii au nevoie sa-si traiasca singuri experientele de viata, fara sa ia 'rezultatul la pachet', pe cativa lei. Mi-as dori sa gasesc formula prin care oamenii sa-si descopere si sa-si foloseasca constructiv tipul asta de 'intuitie' psihometrica.

M.R.: Cei care te-au urmarit la tv sau pe blogul personal stiu ca te axezi pe o viziune de viata, pe niste principii poate personale, dar care au toate la baza divinitatea. La un moment dat, pe blog, spui astfel 'Dumnezeu nu-ti da mai mult decat poti duce. Pe cele mai multe, insa, ni le dam noi insine'. In experienta de pana acum ai venit in contact cu tot felul de oameni aflati in situatii mai mult sau mai putin critice. Ai simtit ca o mare parte dintre problemele pe care le avem sunt prefabricate, existente doar undeva in mintea noastra?
Alina Neagu: Si in realitatea obiectiva. Mintea noastra construieste doar o parte din realitate. Cealalta vine din social, biologic, etc. Important este cum ne adaptam la ea. Asta cred. Nu Dumnezeu este cel care 'ne da' sau 'ne ia'. El ne-a dat viata si liberul arbitru. Restul este la latitudinea noastra. Cu un singur amendament: omul este o finta globala compusa din generatiile care au fost, sunt si vor veni. Adica – suntem intr-o permanenta interactiune si interdependenta, toti.
M.R.: Stiu ca ai o viziune proprie asupra reincarnarii, viziune ce se bazeaza de fapt pe bagajul energetic pe care il mosteneste fiecare. Spune-ne mai multe despre aceasta 'teorie'.
Alina Neagu: Cred ca, asa cum exista un ADN biologic, exista si unul 'karmic'. Exista o 'celula energetica' prin care te poti conecta la stramosul tau de acum 100 de ani, sa zicem. Te identifici ca parte din el, poti accesa fragmente din viata lui (doar esti parte din el) – dar asta nu inseamna ca i-ai trait viata si ca ai fost acolo, in timp real. Asta este explicatia mea pentru ceea ce multi numesc informatii din 'alte vieti'. Teoria asta a mea se bazeaza pe niste viziuni. Asa mi-am cunoscut stramosii. La inceput credeam ca sunt informatii din alte vieti, pe urma mi-am dat seama ca sunt doar stramosii mei.
M.R.: Probabil te-ai lovit si de sceptici care nu credeau in capacitatile tale. De asemenea, unii poate ca ti-au contestat ideile, spunand ca pe alocuri vin in contradictie cu normele crestin-ortodoxe. Ce le-ai raspunde acestora?
M.R.: Probabil te-ai lovit si de sceptici care nu credeau in capacitatile tale. De asemenea, unii poate ca ti-au contestat ideile, spunand ca pe alocuri vin in contradictie cu normele crestin-ortodoxe. Ce le-ai raspunde acestora?
Alina Neagu: Am invatat sa nu mai incerc sa conving pe nimeni. Cunoasterea si accesul catre cunoastere nu-i o chestiune care tine de orgoliul celor care vor cu orice pret sa aiba dreptate. Normele crestin-ortodoxe sunt, pe alocuri, prost intelese si, mai ales, prost aplicate. Desi imi repugna sa critic biserica ortodoxa, mesajul transmis credinciosilor isi verifica utilitatea in bataile pe aghiasma, moaste si alte activitati 'ortodoxe'.
M.R.: Ce ii tine pe oameni in loc? De ce, uneori, nu pot evolua, chiar daca sunt constienti ca au nevoie de o schimbare, ba chiar stiu si in ce ar consta aceasta?
Alina Neagu: Lenea. Si convingerea ca rezolvarea este 'mai accesibila' in afara ta.
M.R.: Tu cum vezi 'mitul sufletului pereche'? Crezi ca exista sau avem doar intalniri karmice pe care le pastram sau nu o viata in functie de lectiile de viata, compatibilitate etc?
Alina Neagu: Suflete pereche suntem toti. Doar ca ne gasim pe trepte diferite de evolutie spirituala. Cu cat intalnesti pe cineva mai apropiat de nivelul tau, cu atat esti mai compatibil, 'mai pereche' cu el decat cu un altul.
M.R.: S-au facut o multime de previziuni legate de 2012 si de asa zisul sfarsit al lumii. Pe de alta parte, astrologic vorbind, se pare ca momentan suntem intr-o perioada de tranzitie din Era Pestilor in cea a Varsatorului, o era care este caracterizata, printre altele, de inclinatia spre spiritualitate. Cum simti tu aceasta transformare?
Alina Neagu: Lumea se va schimba. Dar eu nu ma aliniez viziunii colective, nu sunt adepta teoriilor legate de 2012. Transformarea va veni in timp. Am avut o viziune pe care o voi descrie amanuntit in revista mea.

M.R.: Ce crezi ca ne lipseste cel mai mult acum, la nivel de valori, principii, credinte...?
Alina Neagu: Dragostea fata de planeta, care izvoraste din lipsa dragostei la nivel global.
M.R.: In ultima vreme am fost asaltati de ideea conform careia farmecele sau blestemele ne pot ruina viata. Traim chiar o isterie a acestui fenomen care a luat proportii exagerate, chiar penibile, as putea spune. Pot actiunile altor oameni sa ne influenteze atat de mult viata?
Alina Neagu: Cand preiei, intr-un mod pasional, un bagaj informational distructiv, el devine al tau si se reflecta obiectiv in realitatea vietii tale. Te pot influenta, in masura in care nu esti suficient de 'stabil' energetic.
M.R.: Revista ta, Normal despre Paranormal, a ajuns la al doilea numar. De ce ai simtit nevoia publicarii unei astfel de reviste? Ne poti spune in avanpremiera, cateva dintre titlurile numarului de iulie?
Alina Neagu: Pentru ca am trait intamplari absolut revolutionare fata de tot ceea ce eu stiam despre viata . Mi se pare egoist sa le pastrez doar pentru mine. De aceea, am ales sa le scriu. Titluri... 'vampirism energetic', 'mesaje de dincolo', 'despre farmece, in felul meu'... restul, e surpriza!

 

© 2023 by SAMANTA JONES

(Wix Logo)
This site was created using
Create your own for FREE >>